Dé pianostemmer in Amsterdam en omstreken


Welkom bij Baanders-Pianostemmen. Bij Baanders- Pianostemmen kunt u terecht voor het stemwerk en onderhoud aan uw piano.
Zij is een gediplomeerd pianostemmer en lid van de vereniging voor pianotechnici Nederland.

Het regelmatig laten stemmen van uw piano zal zeker doorklinken in uw speelplezier. Als een piano ieder half jaar gestemd wordt, hoeven de snaren niet zoveel verplaatst te worden tijdens de stemming en blijven zij langer goed staan. Met als resultaat, langer een zuiver geluid. Ook is de piano dan sneller gestemd.

Als u een piano van een particulier wil kopen, raad ik u aan een pianostemmer er even naar te laten kijken.

Als u helemaal zeker van de zaak wil zijn kunt u hem het beste ook voor de verhuizing laten stemmen. Immers, als de pennen waar de snaren aan vast zitten niet meer stevig in het hout zitten, kan hij moeilijk of niet meer gestemd worden. Ook weet u dan van te voren wat voor klank hij heeft en wat de eventuele reparatie of onderhouds-kosten zullen zijn.

Een oude piano kan soms door los zittende stempennen niet meer op standaard toonhoogte gestemd worden. Zodoende kan de piano thuis heel anders klinken dan bijvoorbeeld de piano op pianoles; dit kan verwarrend zijn als je een liedje hebt ingestudeerd. Ook kan men dan niet meespelen met bijvoorbeeld een CD (dat soms bij lesboekjes ingesloten zit).